Gemiddelde leesduur: 1,3 minuten

Eerst was ik van plan er niets aan te doen en lekker met mijn vriend naar onze stacaravan te gaan. Maar een incident eerder die week bij mijn moeder in het verzorgingstehuis veranderde dit idee. Ze was namelijk aangevallen door een medebewoner en behoorlijk van de rel daardoor. Ik ben na een belletje gelijk heengegaan en trof daar een hevig aangeslagen moeder aan. Super verdrietig om te zien. Maar gelukkig vergeet ze het ook weer snel, dus viel ze niet veel later rustig in slaap.

Hier heeft natuurlijk niemand schuld aan, dementie zorgt dat iemands persoonlijkheid volledig verandert. Maar dat zo’n incident impact heeft op alle betrokken, en dus ook op mij, was wel duidelijk.

En dat was het moment dat ik mij realiseerde dat het wel eens de laatste keer kon zijn om gezamenlijk mijn verjaardag te vieren. Dat ze een vrouw van ‘alledag’ is en dat de momenten met elkaar zo waardevol zijn, dat ze als warme en liefdevolle herinneringen worden opgeslagen in mijn bewustzijn.

Dus gelijk mijn broer gevraagd zijn hele gezin mee te nemen en met mijn moeder naar ons toe te komen. Ook mijn 2 jongste zonen kwamen langs en zo gebeurde het dat wij met 4 generaties heerlijk hebben zitten lunchen.

En ik voelde het aan alles; het leven is kort. Er is alleen maar NU. Leef in het moment en geniet van alles wat er wel is!

En dat is wat je op deze foto ziet……..

Wat zijn voor jou momenten waarin je voelt dat je bewust in het NU leeft?

Geschreven door: Admin

Leave A Comment

Dit artikel gaat over:

Vorige week was ik jarig

Kennismaken?

Wil jij ervaren wat het is om eindelijk eens full focus te hebben op je persoonlijke groei? Laten we kennismaken.

Laatste berichten

Deel dit verhaal

Nathalie Brendel 
Coach en Hypnotherapeute