Beluister hieronder de podcast

Over podcast #041

Nathan Vos verloor in 2015 zijn jongere broer David aan zelfdoding. Tot die tijd ging hij flierefluitend door het leven. Als je hem zo tijdens dit gesprek hoort, nijgt het zelfs een beetje naar oppervlakkigheid, alsof niets hem echt raakt: niet de scheiding van zijn ouders, niet de dood van zijn vader.

Maar daar komt verandering in als David een eind aan zijn leven maakt. Leefde hij niet immers volgens dezelfde frivoliteit? Nathan komt tot de ontdekking dat vrouwen veel vaker aan burn-out- en depressieklachten lijden,  maar 2x zoveel mannen zelfmoord plegen.

Hoe kan dat?

Hij gaat op onderzoek uit en schrijft er in 2017 het boek ‘Man O Man’ over, maar schuwt ook een eigen innerlijke zoektocht niet: familieopstellingen en psychedelica brengen hem tot de conclusie: ‘je faalt niet, je doet wat je kunt’.

En daarin ligt ook zijn boodschap: ‘accepteer, besef, adem-in en vier dat je gemaakt bent om het niet alleen te doen. We hebben allemaal aanraking nodig. Dus verbind en accepteer dat je de ander nodig hebt; je hebt er namelijk recht op’.

Nathan Vos is systemisch coach, docent en journalist. Hij zet zich in voor het mentaal welzijn van mannen. Hij komt snel tot de kern en gebruikt daarvoor vaak verhalende technieken. Meer weten: nathanvos.nl 

Luister vanaf nu ieder week naar Smeren met Brendel in je favoriete podcast app.
Klik op één van de onderstaande links.

Apple Podcast Smeren met Brendel
Google Podcast
Spotfiy Smeren met Brendel

Smeren met Brendel scoort 5/5 op Spotify (op basis van 31 waarderingen)

Smeren met Brendel

Podcast gehost door:

Nathalie Brendel 
Coach en Hypnotherapeute

Deel deze podcast met vrienden