Beluister hieronder de podcast

Over podcast #040

In deze aflevering van “SMEREN MET BRENDEL” duiken we dieper in de wereld van perceptie, herinneringen en besluitvorming. Ik neem je mee op een reis door de intrigerende complexiteit van hoe we de wereld om ons heen ervaren.

Het begint allemaal in onze grijze massa, zoals David Eagleman zo meesterlijk uitlegt in zijn boek “Het Brein”. Hij opende mijn ogen voor het feit dat alles wat we waarnemen via onze zintuigen slechts een vertaling is van elektrochemische processen in onze hersenen.

Onze zintuigen geven ons een interpretatie van de wereld om ons heen. Kleuren, geluiden, geuren, smaken – ze bestaan niet echt. Ze worden gevormd door onze hersenen die elektromagnetische straling, geluidsgolven of zwevende moleculen omzetten in wat wij ervaren als kleur, geluid, geur of smaak.

Mind blowing toch?

En wat onze hersenen vooral doen, is de toekomst voorspellen. En hoe die toekomst eruit ziet, daar ben je zelf bij. Laat je het verleden zo’n belangrijke rol in je toekomst spelen, of ben je in staat er wijze lessen uit te trekken en op basis daarvan je toekomst te bepalen?

Luister vanaf nu ieder week naar Smeren met Brendel in je favoriete podcast app.
Klik op één van de onderstaande links.

Apple Podcast Smeren met Brendel
Google Podcast
Spotfiy Smeren met Brendel

Smeren met Brendel scoort 5/5 op Spotify (op basis van 31 waarderingen)

Smeren met Brendel

Podcast gehost door:

Nathalie Brendel 
Coach en Hypnotherapeute

Deel deze podcast met vrienden